Nieuwsbrief november 2022

Tijdens de laatste ALV is door de leden de behoefte uitgesproken aan meer communicatie en/of berichtgeving vanuit het bestuur. Vanaf nu is het ons voornemen elke maand een (digitale) Nieuwsbrief aan u toe te sturen. 

  1. Waterafsluiting

Aanstaande maandag 28 november om 10.00 wordt het water afgesloten om bevriezing van de leidingen te voorkomen. Nadat de centrale waterkraan is dichtgedraaid gaat een groep vrijwilligers aan de slag om alle tuinen langs te lopen en uw buitenkraan open te zetten. Zorg dat deze mensen op uw tuin kunnen komen. Wij adviseren u daarna het water uit de WC-pot voor een laatste keer door te spoelen en te controleren of er niet te veel water achterblijft. Zorg ook dat de waterleiding naar de binnen kraan leeg is.

  1. Inbraken

De afgelopen weken hebben buitenstaanders ingebroken en overnacht in enkele tuinhuizen op ons complex. Ook zijn eigendommen verdwenen. In de winterperiode is ons complex veel minder bezet waardoor ‘vreemden’ minder snel opvallen. Het bestuur vraagt u extra op te letten op “bezoekers” en hun gedragingen op ons complex. Kijk eens goed naar de tuinen, huisjes en mensen om u heen. Constateert u verdachte zaken ga dan nooit alleen kijken maar neem iemand (of meerdere mensen) met u mee en als u verdachte zaken opmerkt, breng dit dan onder de aandacht van het bestuur. De makkelijkste manier is via één van onze mailadressen: info@atvnutengenoegen.nl of 2544bw882@hetnet.nl    

Enkele tips:

  • Houdt de gordijnen / luxaflex van uw tuinhuis open
  • Laat geen waarde volle spullen achter, zeker niet in het zicht
  • Gasflessen blijken erg gewild en worden gestolen. Neem ze me naar huis en berg ze daar op tot het voorjaar.
  • Het zal duidelijk zijn dat het helpt als u het hek uiterlijk 18.00 uur afsluit of eerder als dat kan (u bent de laatste). In een volgende nieuwsbrief gaan we uitgebreider in op de beveiliging van ons complex. 
  1. Wintersluiting kantine

Zoals eerder gemeld is de kantine de maanden december, januari en februari gesloten. Ook bestuursleden zijn dan op zaterdagochtend niet aanwezig. Mocht u iemand van het bestuur willen spreken mail dan naar info@atvnutengenoegen.nl of 2544bw882@hetnet.nl . Ook als u de gasfles wilt vervangen. 

  1. Overleg met de Burgemeester en een Wethouder

Dinsdagochtend 8.00 uur mocht één van uw bestuursleden ontbijten met onze Burgemeester Jan van Zanen en Wethouder Groen Anne Mulder. Samen met 6 andere tuinverenigingen van de Haagse Bond en diens voorzitter hebben we in een informele bijeenkomst duidelijk mogen maken wat het belang is van volkstuinen in het algemeen en ons complex in Den Haag Zuid West in het bijzonder.