Nieuwsbrief november 2020

In de herhaling: waterafsluiting

Het afsluiten van de waterleiding gebeurt dit jaar op maandag 23 november a.s. Vanaf 15 maart 2021 heeft u – als alles goed gaat – weer water. LET OP: u moet zelf de leidingen aan en in uw huisje aftappen. Eventuele schade door bevriezing is voor uw eigen rekening.

EVEN VOORSTELLEN:

Claudia de Jager Dahlialaan 15:

Hallo tuinvrienden, mijn naam is Claudia en ik ben een nieuwe aanwas hier.
Na een paar jaar experimenteren op mijn stadse balkonnetje (met brocolli, meloen, maïs en stokbonen – klimmend langs de hekspijlen) begon ik te dromen van een heuse moestuin. Vorige maand kreeg ik die kans: er kwam een volkstuin voor me vrij, en wat voor één! Een oerwoud van brandnetel en braam, compleet met vijver. Maar ook herkende ik een magnoliaboom en stond er een roos protserig na te bloeien. In mijn ogen… een paradijs!
Er zal nog maanden gezwoegd moeten worden om dit verwilderde landschap enigszins te temmen maar ik geniet nu al! Van de natuur, de rust en de gemoedelijkheid op het park. Van mijn allereerste tuin ooit!
Glimlach dus, wanneer jullie me zien ploeteren tussen mijn onkruid, zwaai als jullie me zien zeulen over het pad en denk: kijk, daar tuiniert een gelukkig mens.

Zwerfafval

Het bestuur heeft in zijn vergadering van 31 oktober a.s. besloten dat illegale stort op parkeerplaats/windsingels afgevoerd gaat worden via de milieu-inspectie. De kosten daarvan zullen via de jaarnota op de leden worden verhaald. Het is ondoenlijk gebleken om op een andere wijze hiermee om te gaan, helaas.

Taxaties

Om teleurstellingen te voorkomen en in aanvulling op de tuinfluiter van dit najaar hieronder de regels waarover de grootste misverstanden bestaan in het kort:

  • uw huisje dient leeg en schoon opgeleverd te worden. Eventueel goederen kunnen in overleg met de nieuwe eigenaar blijven staan. Mocht die nieuwe eigenaar die goederen niet accepteren, dan dienen zij alsnog weggehaald te worden;
  • uw tuin moet onderhouden blijven totdat de verkoop rond is;
  • er zijn zaken die niet meegenomen worden in de taxatie, zoals gereedschappen en zonnepanelen. Die hebben dus geen waarde.

Houtkachels

Er zijn leden die veel last hebben van het stoken van houtkachels. Tot op heden zijn er geen regels die dit verbieden. Er is wel een regel dat je anderen geen overlast mag bezorgen. Dus hierbij het vriendelijke verzoek om bij het stoken ongeverfd en droog hout te gebruiken en rekening te houden met anderen op het complex. Mocht de overlast aanhouden, dan zal het bestuur genoodzaakt zijn een verbodsregel te maken voor het stoken van hout, die in de ALV ter stemming al worden ingebracht. We hopen natuurlijk dat dat niet nodig zal zijn.

AED

Bij kantine hangt sinds vorig jaar een Automatische Externe Defibrillator (AED). Een AED is een draagbaar apparaat dat wordt gebruikt om mensen met een hartstilstand een elektrische schok toe te dienen. Deze elektrische schok reset het hart door het heel even stil te leggen, met als doel om het hart weer in een normaal ritme te laten kloppen. Het toedienen van een elektrische schok is (in het geval van een hartstilstand) de enige manier om weer een normale hartslag op te wekken. In nood mag iedereen de AED gebruiken, beter is het om deze te gebruiken nadat men een cursus heeft gevolgd.

Contact: info@atvnutengenoegen.nl, ook als u iets in de nieuwsbrief wilt laten opnemen.