Nieuwsbrief Juni 2021

Nieuwsbrief ATV Nut & Genoegen juni 2021

Nu er een droge en zonnige periode is aangebroken en de Corona besmettingen gelukkig lijken terug te lopen leek het ons een goed moment om middels de nieuwsbrief de volgende punten onder de aandacht te brengen.

Openen Kantine Nut & Genoegen

Nu de Corona regels versoepelen, steeds meer mensen gevaccineerd zijn en we langzaam maar zeker uit de lockdown komen kan de kantine van onze vereniging ook weer open. Dat betekent dat u vanaf zaterdag 12 juni weer elke zaterdag van harte welkom bent voor koffie, thee en fris van 8.30 tot 12.30 uur. Houd wel rekening met de geldende Corona regels.

Momenteel  beschikken we niet over de juiste papieren om alcohol te schenken en voedsel te verkopen. Het bestuur heeft daarom besloten om voorlopig alleen alcoholvrije drankjes te schenken en verpakt ijs te verkopen. We werken aan een oplossing.

Om de openingstijden van de kantine te kunnen verlengen zijn we nog steeds dringend op zoek naar leden die bardiensten willen doen op zaterdag. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: info@atvnutengenoegen.nl.

Bedankt!
Wij zijn heel erg blij met de opknapbeurt van de kar. Hij is weer als nieuw!

Parkeren in de vakken

Binnenkort worden de lijnen van de parkeervakken opnieuw wit gemaakt. Dit maakt de parkeervakken weer goed zichtbaar. We willen u er dringend op wijzen dat parkeren alleen is toegestaan in de daarvoor bestemde vakken. Aan de Meppelweg is meestal voldoende plek, ook op drukke dagen. Kom op deze dagen bij voorkeur op de fiets of met het openbaar vervoer. Toch met de auto? Laat dan de parkeerplekken vrij voor de tuinders die slecht ter been zijn en parkeer bij voorkeur aan de Meppelweg.

Stapvoets rijden op ons complex

Wij willen u eraan helpen herinneren dat ons complex bedoeld is voor wandelaars. Stapvoets rijden is de norm. Wij zien de laatste tijd steeds meer elektrische steps, scooters, fietsers die behoorlijk hard gaan. Houd u alstublieft aan de snelheid, hou rekening met elkaar en voorkom gevaarlijke situaties.

Weesfietsen

Er staan veel achtergelaten fietsen bij de fietsenstalling. Hierdoor is er minder stallingsruimte voor fietsen die wel worden gebruikt. Bovendien zijn achtergelaten, soms ook kapotte, fietsen een rommelig gezicht. De gemeente Den Haag ruimt daarom in alle wijken achtergelaten fietsen op, zo ook op ons terrein. Ze zullen dit aankondigen door een krijtstreep aan te brengen op de wielen of een geel label aan te brengen. Wordt de fiets niet gebruikt dan ruimt de gemeente de fiets op. Hou dit dus in de gaten als u een fiets heeft gestald. Zie deze link voor meer informatie: https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/verkeer-en-vervoer/fietsen/opruimen-achtergelaten-fietsen-in-uw-buurt.htm

Nieuwe website

Misschien heeft u het al gezien maar sinds een paar weken is er een nieuwe website! De oude site was wat verouderd en er is hard gewerkt aan een nieuwe opzet. Neem gerust een kijkje op www.atvnutengenoegen.nl. Wij zijn in elk geval trots op het resultaat!

Gekke groenten en vreemd fruit

Ook dit jaar vragen we jullie foto’s in te sturen van gekke groenten en vreemd fruit. Er zijn weer leuke pakketten te winnen, dus mail de foto’s naar: info@atvnutengenoegen.nl

Voorkom rattenoverlast

Wij treffen regelmatig gedumpt voedsel aan op ons terrein. Misschien goed bedoeld voor de vogels

maar doet u dit alstublieft niet! De belangrijkste oorzaak van rattenoverlast is afval of eten dat op straat of in de tuin is gegooid. In wijkpark Bokkefort, aan de kant van de Lidl en aan de Hengelolaan/de Stede staan broodcontainers, hier kunt u alle soorten brood (bijvoorbeeld blini’s, lahmacun en boterhammen) kwijt. Help mee om deze overlast te voorkomen!

Gewasbeschermingsmiddelen

We willen jullie er op wijzen dat het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen zonder toestemming van het bestuur niet is toegestaan. Dit geldt ook voor middelen waarvan de producenten of verkoper zegt dat het biologisch is. Bijvoorbeeld ECO-style Ultima en ECO-style terrasreiniger. Azijn, zout en chloor om onkruid te bestrijden zijn niet toegestaan!

Zuinig met drinkwater

We gaan met z’n allen steeds meer drinkwater gebruiken. Er komen meer mensen bij, de economie groeit en de zomers worden steeds warmer en droger. Ook is het drinkwatergebruik bij onze vereniging behoorlijk gestegen afgelopen jaar. Daarom is het belangrijk bewust met het kostbare drinkwater om te gaan, zodat we nu én in de toekomst voldoende en schoon drinkwater ter beschikking hebben. Hier een aantal tips:

  • Vang regenwater op in een regenton en gebruik het opgevangen water bij droogte om je planten water te geven;
  • Geef altijd in de ochtend- of avonduren water om bladverbranding door de zon te voorkomen en de bodem en planten de tijd te geven het water op te nemen;
  • Geef je tuin liever één keer per week veel water, dan elke dag een beetje. Zo ‘leer’ je planten om beter tegen droogte te kunnen. Hun wortels groeien dieper in de grond om water te vinden;
  • Geef groen de ruimte in je tuin en bestraat zo weinig mogelijk. Laat bodembedekkers groeien of strooi boomschors zodat water minder snel verdampt uit de bodem.

Tuinfluiter najaar

In het najaar brengen we weer een Tuinfluiter uit. Vindt u het leuk om een stukje te schrijven? Of heeft u een suggestie? Laat het ons weten per mail aan: info@atvnutengenoegen.nl.

Jubilarissen

We zijn de jubilarissen niet vergeten! Zodra fysieke bijeenkomsten weer mogelijk zijn zullen we ze in het zonnetje zetten.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn over bovenstaande of andere onderwerpen dan kunt u ons altijd een e-mail sturen (info@atvnutengenoegen.nl).

Wij wensen u veel tuinplezier toe!

Hartelijke groet van het bestuur van ATV Nut & Genoegen

Jan, Chantal, Annette, Margot en Linda