Het complex

Het complex telt 201 tuinen die variëren in grootte. De kleinste tuin is 125 m2 en de grootste tuin 268 m2. De meeste tuinen zijn voorzien van een stenen huisje en vaak ook een broeikas.

Op een klein aantal tuinen geldt een bouwverbod voor een huisje, bouwen van een  broeikas mag wel. Bijna alle tuinen zijn aangesloten op het riool en het waterleidingnet. Een stroom- of gasvoorziening is niet aanwezig. Wel kunt u voor het uitvoeren van klusjes op verzoek en tegen betaling stroom betrekken uit het verenigingsgebouw. Ook zijn er in het verenigingsgebouw gasflessen te koop. Het verenigingsgebouw is elke zaterdag geopend. U kunt er terecht voor een hapje en een drankje tot ongeveer 17.00 uur. Doordeweeks, van dinsdag tot en met vrijdag, van 08.00 tot 09.00 uur voor koffie en vroege vogels.

De eerste aanzet tot het volkstuinieren was vaak een zogenaamde productietuin, waarop vooral groenten werden verbouwd. De laatste tijd vind er steeds meer een verandering plaats door het aanleggen van siertuinen, met vele soorten bomen, bloemen en planten, door de vele kleuren vaak een lust voor het oog. Buiten het tuinieren kunt u genieten van een stukje natuur midden in de stad. Op het complex komen vele soorten vogels voor. Ook zijn er diverse keren vossen gesignaleerd. U kunt natuurlijk ook na een zware werkdag heerlijk relaxen op uw terras of in het gras.   

Ons complex heeft een openbaar karakter, dus is voor ieder toegankelijk als wandelpark. Om ongewenste bezoekers te mijden wordt in het zomerseizoen het toegangshek om 18.00 uur gesloten en in de winter blijft het hek de gehele dag gesloten. Ieder lid heeft door middel van een sleutel die bij het in gebruik nemen van een tuin wordt verstrekt, onbeperkt toegang. Voor de kinderen is er een speelweide en mag er op de paden worden gefietst. Op de speelwei staan enkele fraaie en veilige speeltoestellen. Omdat er ook een vijver is, is het van belang dat ouders van kleine kinderen toezicht houden op hun kroost.